Ihana kantarellipizza

äää111 (1 of 1)-501.jpg

Eräs teistä kannusti minua loihtimaan herkullista reseptiikkaa - ja samalla hieman luki ajatuksiani. Viime viikolla ajatus kantarellipizzasta häivähti mielessäni, mutta ei jäänyt viipyilemään.

Kunnes sain seuraavanlaisen viestin:

Tässä sienimetsän jälkeen pohdin, että jos olisin Tiiu, minkähänlaisen pizzan tekisin kantarelleista?”

Viesti kirvoitti palaamaan viime viikkoiseen ajatukseeni. Tällä kertaa tosissani, ja ratkaisukeskeisesti.

Keksin nopeasti makupaletin, ja lähes yhtä nopeasti olin jo sienimetsässä. Katsos, kun sattui olemaan ainoa hevosvapaa iltani neljään viikkoon. Tai kuukauteen. Oikeastaan, en muista olleeni kotona ennen iltaseitsemää kahteen vuoteen - jos suurpiirteisiä ollaan.

Pizzani valmistui nopeasti sienimetsän saaliista, ja se oli herkullista. Makuina voissa paistettujen kanttarellien lisäksi, häivähdys timjamia, hunajaa, täyteläistä parmesanjuustoa sekä mustapippuria.

Kaikki meni, eikä edes riittänyt.

Siitä jos jostain tietää, että resepti on onnistunut.


kantarellipizza

Pikapizzataikinaohjeeni löydät täältä. Myös kylmäkohotettu taikina on loistava vaihtoehto tähänkin pizzaan.

Muutama kourallinen putsattuja kantarelleja, shalottisipuli, voita

Timjamin oksia, oliiviöljyä & puolikas valkosipulinkynsi

Hunajaa, parmesanraastetta & mozzarellaa

Suolaa ja mustapippuria myllystä.

Sekoita pienessä kulhossa noin puolidesiä oliiviöljyä, ja sirkama tuoretta valkosipulia - puoli kynttä riittää hyvin. Lisää mietoon valkosipuliöljyyn muutama tinjaminoksa marinoitumaan. Öljy estää myös timjamia palamasta kuumassa lämpötilassa.

Revi putsatut kanttarellit käsin pituussunnassa - jätä pienet kantarellit kokonaisiksi. Paista kantarellit voissa pannulla pieneksi pilkotun shalottisipulin kanssa. Paista niin kauan, kunnes sienet saavat paahtuneen kullankeltaisen sävyn - ethän jätä sieniä vetisiksi. Mausta sienet suolalla ja mustapippurilla. Nosta paistetut sienet ja sipuli odottamaan.

Muotoile taikinasta pienehkö pizza. Levitä pohjalle hieman juoksevaa hunajaa - pidän suolaisen ja makean liitosta, tämä pizza kaipaa vain vähän makeutta, joten ethän liioittele. Lado hunajan päälle reippaasti parmesan juustoa ja mozzarella - jos käytät tuoremozzarellaa, valutathan juuston ensiksi talouspaperin päällä, jotta juustosta irtoava neste ei vetistä pizzaasi.

Nostele kullankeltaiset kantarellit ja sipuli pizzaan juuston päälle. Lisää vielä muutama marinoitunut timjamin oksa, ja pizza on valmis uuniin.

Jos sinulla ei ole käytössä pizzauunia, leivinuunia tai muuta korkean lämpötilän uunia (noin 300 asteen lämpö), niin esipaista pohjaa hetki. Esimerkiksi kotiuunissa pohja tarvitsee esipaiston, jotta juusto ei pala pohjan vielä kypsyessä.

Ripsauta valmiin pizzan päälle myllystä vielä pintasuola ja mustapippuria.

Nauti.


Previous
Previous

Parasta aikaa kotona

Next
Next

Kauniisti harmaantunut lehtikuusiterassi