järjettömän hyvät valkosipuliperunat

F3A2275A-199F-47B4-A207-6A796D5375B0.JPG

tässä on täydelliset valkosipuliperunat.

rapeiden valkosipulla vuorattujen perunoiden salaisuus on kypsennys uunipellillä – ilman leivinpaperia. käytännön havainnot osoittavat, että leivinpaperi kerää perunoista haihtuvaa  nestettä pintaansa, mikä neste estää perunoita rapeutumasta äärimmilleen.

siksipä tärkeintä näiden perunoiden valmistamiessa on paistaa perunat hyvin oliiviöljytyllä pellillä. kuitenkin, perunat palavat helposti kiinni kuumaan paperittomaan peltiin, minkä vuoksi perunoita täytyy käännellä kauttaaltaan noin 2-4 kertaa paiston aikana – tämä kääntely myös edesauttaa perunoiden rapeutumisen jokaiselta pinnaltaan ja lopputulos on kuvien mukaisesti upeasti paahtunut.

vielä lopuksi tahdon mainita olevani täysiverinen perunafanaatikko, ja nämä perunat kirivät  oman perunalistani kärkeen.

ovat siis oikeasti aivan järjettömän hyviä.

äää111 (1 of 1)-411.jpg

paahdetut valkosipuliperunat

tarvitset kesäperunoita tai muita pienehköjä pottuja, paljon valkosipuliaoliiviöljyä & hyvää suolaa

pese ja kuivaa perunat – elä kuori, vaan ainoastaan kalttaa irtoava kuori pois pesun yhteydessä. leikkaa pienet perunat neljään osaan lohkoiksi.

kuori ja hienonna puolikkaan valkosipulin kynnet hienoksi silpuksi. ethän käytä valkosipulin puristinta (koskaan mihinkään), vaan pilko veitsen hamaralla linttaan lyödyt valkosipulinkynnet kokkiveitsellä pieneksi.

kaada kulhoon reilusti öljyä, ja sekoita valkosipulit öljyyn. pyöritä perunat kulhossa sekaisin öljyn ja valkosipulin kanssa ja kaada pelille. paista uunissa 200-230 asteessa noin 45 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kullankeltaisia ja rapeita. paistoajat ovat aina yksilöllisiä uunin tehosta riippuen, eli vahdi ettei perunat lähde palamaan.  muista käänellä perunat irti pellistä – ensimmäinen kääntö on hyvä tehdä noin 15 minuutin paiston jälkeen.

kun perunat ovat paahtuneet valmiiksi, suolaa perunat runsaalla sormi- tai myllysuolalla ja aseta tarjolle.

B14F0CBE-86A6-4ECB-BF9D-E04EAE04D13D-001.JPG
Previous
Previous

sananen parisuhteesta ja näkyvästä onnesta

Next
Next

paahteista paellaa & limeaiolia