makuuhuoneen pimennysverhot

verho.jpg

makuuhuone sai vihdoin verhot. 

talo muuntui heti kaksinverroin kodikkaammaksi, ja ennen muuta, makuuhuoneet säkkipimeiksi. ikkunoissani ei ole sälekaihtimia,  koska en pidä konseptista ollenkaan, eikä metsänsiimeksessä ole edes tarvetta moisille. varsinkaan, kun valoisuusongelma on ratkaistavissa muutoinkin. 

luonnonvalo saa vaeltaa talossani kuinka mielii - ainoa akuutti valonsäätelyn tarve on luonnollisesti makuuhuoneissa. päädyin eri vaihtoehtoja puntaroidessani ratkaisemaan ongelman pimennysverhoilla, mitä varten asennutin hengettömät verhokiskot  kattoon viimeisten viimeistelytöiden joukossa. 

valmisverhot eivät olleet vaihtoehto - huonekorkeus verhoitettavissa huoneissa on  2700, ja tahdoin verhot koko mitaltaan lattiasta kattoon. olin siinä uskossa, ettei kauniita pimennyskankaita ole olemassa, vaan joutuisin tyytymään kompromissiratkaisuun kankaan osalta. vierailu Eurokankaassa osoitti kuitenkin luuloni vääriksi, pimennyskankaita oli vaikka ja kuinka - valittavana oli myös täysin pimentäviä, tai valoa aavistuksen läpipäästäviä kankaita. 

halusin korostaa ison makuuhuoneen ja spa- kylpyhuoneen yhteensulautumista yhtenevällä verhoituksella.  tarpeeksi runsas ja kauniisti laskeutuva kangas oli tässä avainasemassa - kuin myös juuri tismalleen nappiin onnistunut kangasvalinta: Eurokangas Reflex 2, H4 pimennyskangas (täysin pimentävä), värikoodi B200.  Reflex verhokankaassa on foliopintainen tausta, mikä blokkaa auringon lämpösäteilyä pitäen makuuhuoneet myös viileinä kuumina kesäpäivinä. 

mittojen mukaan teetetyt verhot asennettiin ammattilaisen toimesta, ja viimeisteltiin vielä paikoillaan höyryttämällä täysin suoriksi ja esteettä laskeutuviksi. pakko kiittää todella ammattimaista palvelua niin asennuksessa, kuin myymälässäkin - kangasmyyjä sai heti kiinni visiostani, ja koko projekti oli ihanan nopea ja vaivaton. 

lopputulos on aivan käsittämättömän kaunis ja sulava. en olisi edes uskaltanut odottaa näin seesteistä tunnelmaa. huone muuttui niin lämpimäksi ja kotoisaksi. ihanan kutsuvaksi. 

// verhoista saatu yhteistyöalennus // 

verho2.jpg
verho3.jpg
Previous
Previous

jokapäiväinen smoothiepuuro

Next
Next

kotishala kuvissa