taivaallinen tikka masala

56F0BA92-D727-4D44-8B74-492DDF371EF9.JPG

kertakaikkisen ihana Tikka Masala reseptini s`il vous plait.

tästä ruuasta on varmasti yhtä monta reseptiä tarjona, kuin on tekijääkin. oman versioni sovelsin aika lailla omasta päästäni ja kokkauksen tuoksinnassa. parhaani mukaan mittailin ainesosat, mutta kuitenkin lopussa vielä lisäilin sitä sun tätä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

muistakaa aina lukea siis nämä reseptini loppuun ennen aloittamista - tai edes kaupassa käyntiä. saatte paremman käsityksen koko paketista.  tämä satsi on myös aika iso (n. 900g-1kg kanaa), koska ruoka kestää mainiosti uudelleenlämmitystä.

kanaa Tikka Masala

6 broilerin rintafilettä

2 dl jugurttia

2 sipulia

2 kypsää tomaattia

3-4 valkosipulinkynttä

pätkä vihreää chiliä

tuoretta inkivääriä n. 4-5 cm pala

Kaffir Limen- lehtiä

2 tl kurkumaa, 2 tl kuivattua korianteria, 2 tl jeeraa, 1 tl cayannepippuria

1-2 pss Santa Maria Tikka Masala maustetta

suolaa 3-4 tl, hunajaa

2 prk Mutti tomaattimurskaa

2 rkl tomaattipyrettä

2 dl kermaa

hippanen sriracha kastiketta (tätä chilikastiketta laitan kaikkeen, ei pakollinen osa)

leikkaa paksut rintafileet kahtia kahdeksi ohuemmaksi fileeksi, ja pilko tämän jälkeen kivankokoisiksi suupaloiksi. sekoita jugurtti ja pussillinen Santa Maria Tikka Masala maustetta - lisää kanat joukkoon ja anna marinoitua ainakin 3 tuntia. muista nostaa kanat huoneenlämpöön vähintään 2 tuntia ennen uuniin laittamista - lihan oltava lämmintä, jotta pysyy mureana! ( itse annoin marinoitua 6 tuntia, ja kanat olivat huoneenlämmössä 3 tuntia - lopputulos oli kerrassaan suussa sulava! )

kuullota pilkotut sipulit, valkosipulit, raastettu inkivääri, tomaatti, chili ja kuivamausteet (ei suola) kattilassa voi-öljyseoksessa - ethän polta! lisää tomaattimurska, suola, tomaattipyre ja 4-7 Kaffir Limen lehteä. anna hautua hiljalleen kattilan alla - mitä pidempään soosi muhii, sen parempaa siitä tulee. tämä ei ole varsinaista pikaruokaa.

levitä kananpalat marinadissaan pellille, ja paista kuumassa 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

kun kanat ovat valmiit ja soosi kiehunut nyt 20 min ainakin, POISTA Kaffir Limen lehdet kastikkeesta, ja soseuta kastike sauvasekottimella jättäen kuitenkin pikkaisen suutuntumaa. lisää kerma, ja kanat kastikkeeseen, ja jätä vielä hetkeksi matalalla lämmöllä muhimaan.

tässä vaiheessa tarkista maku. itse lisäsin vielä hieman suolaa, hunajaa ja 2 rkl Santa Marian Tikka Masala mausteseosta joukkoon.

tarjoile Basmatiriisin, raidan ja naan leivän kera.

nauti kera ystävien.

Minttu-korianteri Raita

4 dl jugurttia

hieman tuoretta valkosipulia hienona silppuna

1,5 tl jeeraa, 0,5 tl Cayannea

muutama kierros suolaa myllystä

1 kurkku

puolikkaan limen mehu

tuoretta minttua ja korianteria

päälle paprikajauhetta koristeeksi

itketä kurkku, eli raasta pesty kurkku ja jätä lävikköön valumaan kevyesti suolattuna. suola nopeuttaa nesteen irtoamista kurkusta. sekoita jugurttiin mausteet, suola, passeli määrä silputtua korianteria ja minttua sekä kurkku. sekoita ja anna maustua ainakin tunti jääkaapissa. ennen tarjoilua, ripottele päälle paprikajauhetta ja tuoretta korianteria.

Valkosipuli Naan

2 dl jugurttia

2 dl maitoa

25g hiivaa

1,5 tl suolaa

1-2 rkl juoksevaa hunajaa (lämmitä mikrossa hieman)

7 dl vehnäjauhoja

50g voita

voiteluun: voita ja valkosipulimurskaa

tämä Naan ohje on sovellettu Valion reseptistä, missä korvasin sokerin hunajalla, ja lisäsin suolan määrää, koska suolaton leipä on mielestäni silkkaa typeryyttä.

liuota hiiva lämpöiseen maito-jugurtti seokseen. lisää hunaja, suola, jauhot ja lopuksi voisula. vaivaa hetki ja nosta kohoamaan lämpöiseen paikkaan. kun taikina kohonnut, jaa taikina osiin jauhoitetulla alustalla. itse taisin saada tästä 10 leipää.

taputa leivistä ohuehkoja lätysköjä, ja paista kuumassa uunissa (250-275C) mieluiten aivan grillivastuksen alla n. 3 minuttia per puoli - käännä leivät kun pinta alkaa saada kauniin värin. sekoita voihin hieman valkosipulia, ja sipaise leipien päällipuoleen pikkaisen valkosipuilivoita ennen paistoa. kun kuumat leivät tulevat uunista, levitä vielä hieman voita leipien pintaan ja tarvittaessa sormisuolaa muutama rapsaus.

huh. tiedän että tässä on paljon luettavaa, mutta ruoka oikeasti syntyy vähän kuin itsestään. ottakaahan tästä projekti viikonlopulle ja kutsukaa kaikki tärkeät syömään.

äää111 (1 of 1)-408.jpg
Previous
Previous

ihanaa kun tulit!

Next
Next

lehtikaalipasta