untuvatuotteiden pesu ja huolto

IMG_7203.jpg

kaupallinen yhteistyö, Joutsen

Ennen yhteistyötäni Joutsenen kanssa, ja ajatustenvaihtoa heidän asiantuntevan henkilökuntansa kanssa, olin todella arka pesemään untuvatuotteita kotona. Pelkäsin pilaavani takkini kotipesussa, koska sitä hullunkurisesti ajattelee, että arvokas vaate ei kestä pesua.

Asiahan on tismalleen päinvastoin - huolellisesti suunniteltu ja valmistettu tuote kestää pesua ja paranee käytössä. Kestää äidiltä tyttärelle.

Käytän omia Joutsenen takkejani todella paljon, ja vaikka hevosten kanssa harrastamiseen minulla on käytössä oma untuvatakki tallikäyttöön, en voi mitenkään välttyä siviilitakkien sillointällöisestä käyttämisestä tallilla - tämä tarkoittaa takkien normaalia tiuhempaa pesuväliä. Alkuarastelun jälkeen olen huomannut, miten helppoa ja huoletonta untuvatakkien pesu oikeasti on - laadukas takki kestää paitsi käyttöä vuodesta toiseen, kestää se myös pesua, ja puhdistuu lähes uudenveroiseksi.

Käytän untuvatäytteisten takkien ja vuodevaatteiden pesuun Joutsenen omaa valkaisuaineetonta untuvashampoota, joka on riittoisaa, eikä vaahtoa pesukoneessa kuten tavalliset pesuaineet. Konepesun jälkeen kuivaan pestyjä untuvatuotteita kuivausrummussa pitkään, miedolla lämmöllä. Tiukassa istuva neuvo tennis- tai pesupallojen käyttämisestä untuvatäytteisten tekstiilien kuivaamisessa kuivausrummussa ei kuitenkaan ole suotavaa - päinvastoin, palloniskut kuluttavat untuvaa tarpeettomasti. Untuva kyllä irtaantuu ennalleen, kunhan vain kuivuu läpikotaisin.

Petivaatteiden pesuväliä pidentää huolellinen tuuletus raikkaassa ulkoilmassa - etenkin kova pakkanen on ideaali raikastamaan tyynyt, peitteet ja takit. Peitot olisi hyvä pestä kerran vuodessa, ja tyynyt tarvittaessa useammin. Puhdas untuva eristää likaista untuvaa paremmin, joten puhdas untuva on myös lämpöteholtaan parempi.

Jokaisen Joutsen- tuotteen mukana on yksilöllinen pesuohje, jota noudattamalla varmistat tuotteen pitkästä käyttöiästä. Ja jos tästä huolimatta arkailet pesua, voit lähettää Joutsen- tuotteesi myös Riihimäen tehtaalle Joutsenen korjaus- ja pesupalveluun tämän ohjeistuksen mukaisesti.

Ikionnellinen olen tästä mahdollisuudesta tutustua Joutsenen tuotteisiin näin kokonaisvaltaisesti - ne kulkevat mukanani jokaisessa päivässä, ja tulevat varmasti olemaan osa elämääni aina.

Antoisia vuodevaatteiden huoltohetkiä toivoen,

Tiiu

IMG_7178.jpg
IMG_7207.jpg
IMG_7122.jpg
Previous
Previous

Patatas Bravas-perunaherkku vailla veroistaan

Next
Next

Kaksi lempireseptiä elämän varrelta