vuodevaatteiksi kotimaiset untuvatuotteet

joutsen.jpg

vuodevaatteiden päivitys on ollut ajankohtainen huushollissamme jo hyvän aikaa, mutta vasta nyt saimme aikaiseksi paneutua asiaan.

olemme nukkujina hyvin erilaisia, minä olen herkästi palelevaa sorttia, ja rakastan hautautua peittoihin ja tyynyihin – puolisoni sen sijaan pitää viileydestä, ja peittonsa saa ollut ohut eikä tyynyjä tarvitse yhtä enempää. tästä syystä esimerkiksi parisängyn kahden hengen untuvapeite jäi meidän kohdalla heti kättelyssä pois vaihtoehdoista, sillä kompromissia emme tahtoneet tällä kertaa vuodevaatteiden osalta tehdä – tarkoituksena oli löytää laadukkaat, molemmille optimaaliset vuodevaatteet vuosiksi eteenpäin.

tarkoituksenani oli vierailla Riihimäen tehtaalla,  missä kaikki untuvatäytteiset Joutsenen vuodevaatteet tehdään. vallitseva poikkeustila ei mahdollistanut visiitin tekemistä aiotulla aikataululla, joten paikanpäällä hypistelyn sijasta, turvauduimme valitsemaan vuodevaatteet Joutsenen nettisivujen selkeiden ohjeiden sekä ammattitaitoisen henkilökunnan avulla.

valitsimme suositun Syli- sarjan peitteet ja tyynyt – minulle keskilämmin untuvapeite ja miehelle viileä. olisin itselleni valinnut alkujaan lämpimän peitteen, mutta sain Joutsenelta muistutuksen siitä, että lämmin untuvapeite on lähes varmuudella liian lämmin, koska asumme uudessa talossa, joka lähtökohtaisesti on sisälämpötilaltaan lämmin, eikä viileä tai vetoinen. ja onneksi näin, sillä nyt kun olen uudella untuvapeitollani kolme yötä nukkunut, on tämä keskilämmin peitto osoittautunut sekin niin ihanan lämpimäksi, ettei yöpukua juuri tarvita.

untuvan lämpö perustuu ihmisen kehon välittämään lämpöön, mistä johtuvasti lämmön/viileyden tunne on aina yksilöllinen. vinkkejä juuri Sinulle sopivien untuvavuodevaatteiden valintaan löydät tämän linkin takaa.

joutsen 2.jpg
joutsen3.jpg

tyynyjen suhteen olimme molemmat  avoimia ehdostusten suhteen, ja päädyimme Joutsenen suosituksen mukaisesti pehmeisiin, keskikorkeisiin Syli- tyynyihin, joissa yhdistyy pehmeys sekä mukava tuki. koska kummallakaan ei ollut selkeää näkemystä siitä, mitä tyynyltään haluaa, saimme Joutsenelta suosituksen kokeilla ensin tätä tyynyä, ja jos pahasti menee mieleen, voidaan sovittaa toista tyynymallia optimaalisen unikokemuksen saavuttamiseksi.

kaikkinensa makuuhuone päivittyi uusien vuodevaatteiden myötä ylelliseksi,  aivan kohtuuttoman ihanaksi unikeitaaksi, joka on kaikin puolin täydellinen. ikivanha, lapsuudesta mukana kulkenut  Joutsenen untuvapeittoni sai viimein siirtyä muihin tehtäviin, joskin toki edelleen pysyy käytössä.

nyt poikkeustilan vallitessa on hyvää aika keskittyä oman kodin vaalimiseen – vuodevaatteiden tarkistus, tuuletus, puhdistus ja päivitys on satsaus  omaan hyvinvointiin.  Joutsenen nettisivuilla on suuri vuodevaateale vielä pääsiäiseen saakka, jos mielit hankkia laadukkaimmat mahdolliset vuodevaatteet –  tuet samalla suomalaista työtä ja otat valtaisan askeleen kohti parempaa unta ja parempaa jaksamista.

pehmeitä ja levollisia unia toivoen,

Tiiu Piret 

joutsen4.jpg
joutsen5.jpg
Previous
Previous

lehtikaalipasta

Next
Next

lehtikaalipizza